אפרת לברי
יו"ר הועד וממקימי העמותה למורשת מרק לברי
בתם של המלחין והמנצח מרק לברי והעתונאית הלנה לברי, הנבלאית אפרת לברי החלה את לימודי המוסיקה בקונסרבטוריון ע"ש רובין בירושלים אותו סיימה כפסנתרנית. היא סיימה את התואר השני במוסיקולוגיה וביצוע באוניברסיטת סן פרנציסקו שם התמחתה בנבל אצל הפרופ' מארג'ורי שובל.
בקליפורניה, נגנה בתזמורות רבות כגון התזמורת הסימפונית סן פרנציסקו, תזמורת אוקלנד והאופרה של סן פרנציסקו. היא גם היתה בסגל ההוראה ולימדה באוניברסיטאות של סן חוזה, נוטר-דאם ובקונסרבטוריון של סן פרנציסקו.
לברי הופיעה כסולנית ברחבי קליפורניה ובטלויזיה. בשנת 1965 השתתפה בסיור קונצרטים עם אביה, המלחין והמנצח מרק לברי.
בישראל, הופיעה כסולנית עם מרבית התזמורות, המקהלות והשתתפה בהרכבים קאמריים רבים.
לברי חרטה על דגלה הקניית חינוך מוסיקלי לדור הצעיר. היא הרבתה להופיע בבתי ספר ובמסגרות חינוכיות ברחבי הארץ.
בשנת 2004 לברי נתמנתה למנכ"ל התזמורת הסימפונית חיפה שהיתה על סף סגירה. תחת ניהולה הפכה התזמורת לאחת מן המובילות בארץ.
בשנת 2011 הקימה את העמותה למורשת מרק לברי שמטרתה קידום המוסיקה של המלחין ותרומתו לתרבות המוסיקה בארץ.
אורי זקלד, MBA
ראש המערך השיווקי והתפעולי וממקימי העמותה למורשת מרק לברי
מתווה את אסטרטגיות השיווק, המיתוג, תקשורת, האתרים ופרוייקטי העמותה למורשת מרק לברי. כמו כן אורי מנהל את המערך התפעולי של הארגון ואחראי על כח אדם, טכנולוגיה והתווית נהלים.
מר זקלד הינו מומחה שיווק מקוון וניהול מוצרי הי-טק. ניסיונו הרב בשיווק ומיתוג, כמו גם יוזמותיו בשימושיות מוצרים מקוונים וניהול פורומים רבי משתתפים, היוו רקע להצלחת העמותה. כמו כן אורי מביא מניסיונו בניהול ויעוץ בחברת היעוץ PRTM וב- Zaklad Consulting.
בשנת 2011 הוא הקים את העמותה למורשת מרק לברי במטרה לקדם את המוסיקה של לברי ולתרום למורשת ישראל ותרבותה.
אורי הינו בוגר תואר MBA מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה ובעל תואר ראשון בהנדסת מכונות מהטכניון.
ועד מנהל
אפרת לברי
אורי זקלד, MBA
תמיר חסון
מנצח, מלחין, מאמן זמרים
כמנצח ומאמן זמרים היה קשור תמיר בין היתר לאופרה הישראלית, שם היה גם מנהל אמנותי של האופרה סטודיו. הוא הופיע בישראל, באירופה ובארה"ב. מאז 2014 תמיר הוא המייסד והמנהל האמנותי של קבוצת האופרה העולה The Fat Lady בהולנד.
תמיר הוא בוגר מכון קרטיס למוזיקה (פילדלפיה, ארה"ב) וזוכה ראשון בפרס גארי ברתיני למנצחים צעירים.
רבקה צ'רניה
רבקה צ'רניה הינה בעלת וותק, ניסיון וידע רב בתחום מוסדות התרבות, דרך ניהולן והדרישות המערכתיות בהן על העמותות לעמוד.
כיום היא מנהלת הכספים של עמותת ארתור רובינשטיין הבינלאומית למוסיקה. בעבר מילאה תפקיד זה בתזמורת הסימפונית חיפה, בתזמורת הקאמרית הישראלית וקונסרבטוריון דוניה ויצמן.
תפקידיה כללו ליווי כספי, אדמיניסטרטיבי ומינהלי, ניהול מערכות חשבונאיות, הכנת דו"חות שוטפים ושנתיים לרשויות המס והמוסדות התומכים, ניהול כח אדם, הכנת תקציבים, הכנת בקשות תמיכה לממשלה, עירייה ופרטיים, ודיווחים לרשם העמותות ומוסדות אחרים.
יועצים
ברק טל
מנצח
מייסד ומנהל המוסיקלי של אנסמבל סולני תל-אביב משנת 2001. בתפקידו שיתף פעולה עם גדולי הסולנים הבינלאומיים. הופיע על בימות מרכזיות בעולם, בפסטיבלים בינלאומיים ושידורי רדיו וטלויזיה רבים בארץ ובאירופה.
כמנצח אורח הופיע טל עם מרבית התזמורות בארץ, לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית, וכן עם תזמורות בגרמניה, סלובקיה, אוסטריה, רוסיה, צ׳כיה, רומניה, הונגריה, סין, ארה״ב, ודרום קוריאה.
טל מקדיש הרבה מזמנו לעבודה עם מוסיקאים צעירים וחינוך מוסיקלי. הוא מקיים כיתות אמן וסדנאות ניצוח לסטודנטים עם אנסמבל סולני תל אביב, מכהן בחבר השופטים של תחרויות מוסיקליות רבות בארץ ובחו״ל.
ד"ר גילה פלם
ד"ר גילה פלם מנהלת את המחלקה למוסיקה וארכיון הצליל בספרייה הלאומית של ישראל ומשנת 2008 מנהלת את מפעל הדיגיטציה של הארכיון.
ד"ר פלם הינה בעלת תואר ראשון ושני במוסיקולוגיה (ספרות עברית, תיאטרון ואנתרופולוגיה) מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר דוקטור במוסיקה מאוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס. היא בעלת תעודה בארכיונאות מהאוניברסיטה העברית ותעודה בניהול מוסדות תרבות ממכון להב באוניברסיטת תל אביב.
ד"ר פלם ייסדה את המחלקה למוסיקה במוזיאון השואה בוושינגטון, ארה"ב. כחוקרת, פלם עוסקת בתחום המוסיקה של השואה, המוסיקה העממית ביידיש והזמר העברי. היא מרצה ומלמדת במסגרות שונות כגון האקדמיה למוסיקה ולמחול ירושלים.
ד"ר פלם פירסמה ספרים ומאמרים רבים. ספרה על השירים בגטו לודז' נחשב לאחד הספרים המובילים במחקר של המוסיקה של השואה.
ד"ר אלון שב
מוסיקולוג, מלחין ונגן חליליות. יליד חיפה, בוגר האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. את לימודי הדוקטורט במוסיקולוגיה עשה ד"ר שב בטריניטי קולג' דבלין (בעזרת מלגת לימודים ומחייה מטעם האוניברסיטה), בנושא 'הטכניקה הקומפוזיטורית של פרסל ביצירותיו המוקדמות'.
באוקטובר 2012, נתמנה ד"ר שב למרצה בחוג למוסיקה באוניברסיטת חיפה. שב מתרכז בחקר תולדות המוסיקה בשנים 1550-1750, חקר מקורות ודפוס מוקדם, אנליזה, מוסיקה של קהילות אשכנז במאה ה-19, זמר עברי ורוק מתקדם.
פרופ' מיכאל וולפה
פרופ' מיכאל וולפה מכהן כראש החוג לתורת המוסיקה, קומפוזיציה וניצוח באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים. הוא מנהלם המוסיקלי של פסטיבל "צלילים במדבר" בשדה בוקר, פסטיבל "דיאלוגים מוסיקליים" בלונדון, אנגליה ושימש כמנהל המוסיקלי של "חג המוסיקה הישראלית".
פרופ' וולפה למד קומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים ובאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה. את עבודת הדוקטורט, המוקדשת למוסיקה סימפונית באנגליה במאה העשרים, כתב באוניברסיטה העברית בירושלים.
פרופ' וולפה הוא מלחין פורה הכותב בז'אנרים רבים: סימפוני, ווקאלי, מוסיקה קאמרית ודרמטית. וולפה עטור פרסים שביניהם פרס איגוד הקומפוזיטורים, פרס ראש הממשלה ופרס אקו"ם על מפעל חיים בתחום המוסיקה הקונצרטית.
בשנת 2012 מיכאל וולפה מונה כפרופסור באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים.
פרופ' עודד זהבי, מלחין
פרופסור עודד זהבי הינו מן המלחינים הישראלים המובילים בימינו. יצירותיו בוצעו על ידי מיטב התזמורות והמנצחים בארץ ובחו"ל.
זהבי הוא חתן פרס ראש הממשלה לקומפוזיציה, פרס ברלאו היוקרתי בארה"ב, פרס אנגל, פרס רוזנבלום לאומנויות הבמה, פרס לנדאו של מפעל הפיס ושני פרסי נוצת הזהב של אקו"ם. הוא זכה בתחרויות בי"ל להלחנה בספרד ובארה"ב.
פרופ' זהבי הקים את החוג למוסיקה באוניברסיטת חיפה שם הוא מכהן כפרופסור מן המניין ועומד בראש המחלקה משנת 1995.
הוא זכה במענק כעמית מחקר במכון פרנקל למדעי היהדות באוניברסיטת מישיגן ובימים אלו הוא משלים מחקר מקיף על היבטים מוסיקליים-הבעתיים במוסיקה של השופר.
זהבי כיהן כמלחין-בית בתזמורות רבות בינהן תזמורת סימפונית חיפה, התזמורת הקאמרית הישראלית, מרכז המוסיקה ירושלים, הסינפונייטה הישראלית באר-שבע ולאחרונה הקאמרטה הישראלית ירושלים.
פרופ' זהבי יזם והוביל מהלכים שהשפיעו על פני המוסיקה בארץ. בין היתר הזמין יצירות מקוריות ממלחינים ישראליים וקידם פרויקטים הסברתיים וחינוכיים למגוון קהלים.
ג'יין רוקסן גוטמן
מנהלת הקונסרבטוריון דוניה ויצמן בחיפה.
ג'יין גוטמן ילידת גלזגו, סקוטלנד, למדה נגינת חליל אצל עטרה בן טובים בצפון אנגליה. השלימה תואר ראשון במוסיקה באוניברסיטת קיימברידג' וקבלה תעודת הוראה מהאקדמיה המלכותית.
בשנת 1980 עלתה לישראל ולימדה חליל בקונסרבטוריון דוניה ויצמן בחיפה אותו היא ניהלה בשנים 1997 -2015..
גב' גוטמן מאמינה שלימודי מוסיקה תורמים להתפתחות הילד ומקנים לו דיסציפלינות חשובות כגון משמעת עצמית, סבלנות וסובלנות, אחריות והחשוב ביותר מודעות עצמית.
גאוותה של גב' גוטמן היא המוסיקאים שהחלו את דרכם בגין פעילותיה, מהם רבים אשר פיתחו קריירה משגשגת בארץ ובעולם.
דוריס כהן (מילנר)
דוריס היא יועצת פיננסית מנוסה ומתמחה במיסוי, תכנון פיננסי ושירותי הנהלת חשבונות לארגונים ללא מטרות רווח. במהלך השנים היא פעלה כגזברית של מספר עמותות.
היא כיהנה כרואת החשבון בקונסרבטוריון דוניה ויצמן בחיפה שנים רבות ונהנתה להיות חלק מהפעילויות המוסיקליות במוסד.
דוריס היא אוהדת מוסיקה מושבעת ותומכת באמנויות.
עו"ד רינת זקלד-כהן
רינת זקלד-כהן הינה בעלת תואר במשפטים ובמנהל עסקים (התמחות במימון) אותם רכשה במרכז הבינתחומי בהרצליה. בעלת רישיון עריכת דין מאז שנת 2000. התמחתה בתחום המסחרי. בשנים האחרונות עוסקת ביזמות נדל"ן.